Кияни кажуть Попову, що їм не потрібна "йолка"

Проте в КМДА розглядають альтернативні варіанти встановлення головної новорічної ялинки

У Київській міській держадміністрації Новорічні святкування в Києві можуть пройти біля районних ялинок столиці, оскільки немає можливості встановити головну ялинку на майдані Незалежності, заявив Олександр Попов в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Ми запропонували киянам сказати своє бачення з цього питання, і отримали на колл-центр дуже багато думок. Більшість з них такі: давайте не будемо встановлювати, давайте святкувати в районах. Рішення ще остаточно не приймалося. У нас на території районів є не по одній ялинці, є одна головна ялинка. Такий варіант може бути, але рішення ще не прийняте", - сказав Попов. 

У КМДА обіцяють розглянути альтернативні варіанти. Наприклад, перенести ялинку на Михайлівську площу.

Від Товариства "Знання" України надходила пропозиція встановити головну новорічну ялинку столиці на Троїцькій площі біля НСК "Олімпійський".

Раніше повідомлялося, що фірмі, яка займалась спорудженням головної ялинки країни, унаслідок мітингів завдано збитків на 1 млн. грн. Відкриття ялинки планувалося традиційно на День святого Миколая - 19 грудня.

Але після силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада її недобудована конструкція виявилася в епіцентрі протестів.

Саме новорічна ялинка стала негласним символом протестних акцій у Києві. Адже встановленням новорічного дерева пояснила влада розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада. Після цього мітингувальники розібрали ялинку для будівництва барикад і "на сувеніри".