Українські плавці відправилися на чемпіонат Європи з американським тренером

Українська збірна з плавання відправилася на чемпіонат Європи на короткій воді (басейн 25 м), який в четвер, 12 грудня, стартує в данському Хернінгу

У тренерському штабі українців значиться і знаменитий американський тренер Девід Село, повідомляє офіційний сайт Федерації плавання України.

Американський спеціаліст протягом останніх трьох місяців тренував українських плавчинь Марію Лівер й Анастасію Малявіну.

Серед учнів Село - п’ятиразовий олімпійськ чемпіон Аарон Пірсол та рекордсмен світу і чотириразовий олімпійський чемпіон Джейсон Лезак.

За словами головного тренера збірної України з плавання Андрія Сердінова, він очікує від підопічних кілька золотих медалей чемпіонату Європи. 

Чемпіонат Європи з плавання на короткій воді відбудеться 12 — 15 грудня. Участь у ньому візьме рекордна кількість спортсменів — 673 з 42 країн.

Честь України на європейських змаганнях захищатимуть 16 плавців: Дарина Зевіна, Сергій Фролов, Андрій Говоров, Андрій Коваленко, Ганна Дзеркаль, Ігор Борисік, Альона Кисельова, Любов Король, Максим Шемберев, Любомир Лемешко, Марія Лівер, Анастасія Малявіна, Ольга Товстоган, Ганна Стеценко, Ірина Главник та Катерина Львова.

Зазначимо, американець Майк Фрателло успішно працює з чоловічою збірною України з баскетболу. Цього року під його керівництвом наша команда вперше в історії на чемпіонаті Європи ввійшла до Топ-6, кваліфікувавшись на чемпіонат світу. Днями з Фрателло продовжили контракт на 2014 рік.