Жителям Василькова загрожує до 3 років за блокування спецназу

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування громадянами виїзду бійців Внутрішніх військ МВС із міста Василькова Київської області

Як повідомили в прес-службі обласного управління МВС, кримінальне провадження відкрито за статтею «блокування транспортних комунікацій», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. 

Процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Васильківського району. 

Правоохоронці зазначають, що в розпорядженні міліції є відеозапис, на якому зафіксовано осіб, причетних до блокування виїзду транспорту МВС. «Ці особи будуть встановлені та викликані для надання пояснень», - зазначили в міліції.

«В рамках досудового розслідування правоохоронці зафіксували всі транспортні засоби, які брали активну участь в блокуванні транспортних комунікацій», - наголошують у міліції. 

Нагадаємо, блокування військової частини у Василькові тривало з вечора 4 дот 9 грудня. Близько 15 автомобілів активістів заблокували ворота військової частини, куди заїхали автобуси з кримським спецназом, який мав їхати на Київ.