Велика Британія заборонила Майку Тайсону в’їзд у країну

Міністерство закордонних справ Великої Британії відмовило знаменитому американському боксеру-професіоналу Майку Тайсону у праві в'їзду в країну

Причиною стало бурхливе минуле спортсмена - декілька тюремних термінів за згвалтування, напад і керування автомобілем у стані наркотичного сп'яніння, інформує “ИТАР-ТАСС”.

МЗС Великої Британії не видає візу особам, "засудженим за серйозні правопорушення" або тим, які "перебували в місцях позбавлення волі більше чотирьох років".

Цього тижня Тайсон планував приїхати до Сполученого Королівства зі своєю автобіографічною книжкою "Незаперечна правда", взяти участь у фотосесії та поспілкуватися зі своїми британськими шанувальниками.

У березні наступного року екс-чемпіон світу в суперважкій вазі мав приїхати до Сполученого Королівства на гастролі його постановки "Майк Тайсон: незаперечна правда". Було заплановано вісім виступів - в Лондоні, Глазго і Манчестері. Про те, яка доля чекає це шоу, поки що нічого не повідомляється.

Тайсон пішов з професійного спорту 2006 року. "Залізний Майк" знявся в десятках кіно- і телефільмів, регулярно з'являється на телебаченні, спробував себе в театрі. У США успішно пройшли гастролі його постановки, в якій він грає самого себе.

До речі, боксер і досі заперечує провину в згвалтуванні Дезіре Вашингтон, після чого в 1992 році він був засуджений до шести років тюремного ув'язнення. На волю він вийшов у 1995-му.