Магера: Євромайдан виборам не завадить

Загострення політичної ситуації у країні навряд чи вплине на проведення довиборів у Верховну Раду в п'яти округах, які повинні відбутися в неділю

Про це заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

"Гадаю, з організаційної точки зору все має відбутися у звичайному режимі, якщо не буде авантюрних чи інших планів від якихось політичних штабів", - зазначив він. 

За словами Магери (він курує Київ) у 223-му окрузі є труднощі організаційного характеру: окружкому зараз складно, оскільки дільничі комісії формувалися дуже проблематично через значну кількість "віртуальних людей" у їх складі. "Думаю, заміни мали б поліпшити ситуацію. В цілому виборчий процес іде без порушень", - сказав член ЦВК. Він каже, що картина на цьому окрузі мало відрізняється від ситуації в інших чотирьох округах. 

З приводу підкупу виборців, Магера повідомив, що інформація про це з'являється, проте до ЦВК про такі факти ніхто не повідомляє і офіційно не звертаєтьтся. Впливу адмінресурсу він також не відчув. Заступник голови ЦВК також висловив сподівання, що за підсумками довиборів, які відбудуться 15 грудня, п'ять округів більше не виявляться проблемними, як після голосування у 2012 році, коли там встановили факти масових порушень.