Парубій: Захисники Майдану мають свої "спецзасоби" оборони

Мітингувальники не використовували для захисту проти міліції агресі та зброї, але якщо атаки продовжаться вони вдадуться до більш рішучих засобів

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це повідомив комендант наметового містечка Андрій Парубій на брифінгу в Будинку профспілок.

"Періодично проходять атаки на протестувальників. Жодного разу наші протестувальники не використовували сили і агресії проти міліції. Наше завдання не допустити що було побиття людей. Особливо жінок, дівчат. По всіх загонам самооборони є команда не використовувати агресії, зброї. Але якщо ще раз буде штурм Майдану, ми будемо застосовувати ще сильніші методи захисту", - сказав він.

Нардеп пояснив, що в якості "спецзасобів" мітингувальники можуть використовувати держаки від прапорів, балончики з фарбою, щоб зафарбувати шолом "беркутівця", водяні пістолети тощо. При цьому він підкреслив, що досьогодні євромайданівці ніколи такі засоби не використовували і захищали барикади лише своїми тілами.

Також Парубій розповів, скільки і де добровольців охороняють і захищають мітингувальників.

"У нас 4 тисячі чоловіків добровольців самооборони. Близько 1 тисячі чоловік несе постійне чергування на Майдані. В нас є 5 постів барикад. Інститутська, Хрещатик Український дім, барикада до Михайлівської, барикада в сторону Бесарабки та Городецька. Біля кожно постійно вночі перебувають 200 чоловік. Є дві сотні, які охороняють метро. І ще 200 чоловік перебувають по периметру, для виявлення п'яних, провокаторів, агресивних людей", - розповів комендант.

Крім того Парубій розповів, що існує також система оповіщення: "Ми розвернули колонки так, щоб всі сотники чули інформацію, де йде атака і куди переміщатися".