ПР збере в неділю 50 тис. людей, а Захарченко скаже, що їх було півмільйона

Виконати план по виведенню на вулиці Києва 200 тис. прихильників курсу Віктора Януковича влада не зможе, але глава МВС Віталій Захарченко зробить усе, аби розмножити «антиєвромайданівців» на телекартинках провладних каналів

Як відомо, після невдалого нічного штурму Євромайдану в центрі Києва влада вирішила «перебити» народні протести альтернативним заходом. Для цього дана рознарядка стягнути до столиці на найближчі вихідні 200 тис. вірного Януковичу електорату, або просто залежних від влади бюджетників. 

Зробивши прості арифметичні підрахунки Еспресо.TV переконалося в нездійсненності планів «регіоналів» в реальному житті. 

Отже, регіонали можуть розраховувати на 20 регіонів (Західні області викреслюємо одразу як ненадійні та ворожі до влади), з яких потрібно привезти 200 тис. осіб. 200 000 : 20 = 10 000. Тобто з кожного регіону потрібно відрядити по 10 000 мітингувальників. Цифра, м'яко кажучи, непідйомна. 

Якщо виходити, що доставка однієї людини до Києва вартує мінімум 400 грн. (транспорт, харчування, оплата праці організаторам, тощо), то на кожен регіон потрібно 10 000 Х 400 = 4 000 000 грн., тобто $0,5 млн. А на 20 регіонів загалом - $10 млн., і це не рахуючи можливого проживання у Києві більше одного дня та інших витрат. При всій повазі до всесильних спонсорів Партії регіонів навряд подібні витрати виглядають можливими і доречними. 

Найімовірнішим вдається більш звичний для чинної влади сценарій брехні.  До Києва завезуть максимум 50-60 тис. осіб, а решту доповнять офіційні звіти МВС про те, як «200 тис. людей виступили на підтримку курсу уряду та президента Віктора Федоровича Януковича». При цьому телекартинка, знята під вірним кутом вправними операторами, покаже багатолюдний натовп.

Більше того, можна вдатися і до прийому, що був апробований при візиті до Харкова Патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва). Потрібну кількість людей, при потребі, домалюють просто у «Фотошопі».