Гарань: Антиєвромайдан може бути частиною плану введення надзвичайного стану

Антиєвромайдан може бути частиною плану влади щодо провокування масових заворушень, які стануть підставою для введення надзвичайного стану

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив політолог Олексій Гарань.

Він нагадав, що влада планує звезти до Києва на ці вихідні 200 тис. власних прихильників. Також, за його словами, є інформація, що там буде багато військових.

«Це може призвести до того, що повторяться дії, які були на Банковій 1 грудня. Не виключено, що це цілеспрямована організація масових сутичок, щоб мати підстави для введення надзвичайного стану», - зазначив Гарань.

«Майдан дуже дратує Януковича, позбавляє його легітимності та нагадує, що він не все контролює у країні. Надзвичайний стан міг би для нього зняти оці моменти і встановити повний контроль над пресою над студентами, тощо. Але це тупіковий шлях, це шлях в нікуди», - вважає експерт.

Нагадаємо, напередодні лідер фракції "Батьківщина" заявив, що влада звозить людей до Києва, щоб розпочати громадянський конфлікт, «вводити надзвичайний стан, вводити війська, вводити «Беркут», розганяти Майдан».