Кисельов: У Росії панує свобода слова

Дмитрій Кисельов зустрівся із співробітниками "РИА Новости"

Генеральний директор нового інформаційного агентства "Россия сегодня" Дмитро Кисельов на зустрічі із співробітниками "РИА Новости " заявив, що " період дистильованої журналістики закінчений", Росія потребує любові, а об'єктивність - це міф. Про це повідомляє РБК.

Розповідаючи про перетворення в агентстві, він пояснив, що ліквідація "була обрана просто як найбільш зручна юридична форма для злиття трьох структур - "РИА Новости", Russia Today і "Голос России", для того щоб відмовитися від якихось там дублюючих функцій і зробити цю державну систему більш раціональною і більш ефективною", - розказав Кисельов учасникам зустрічі.

Відповідаючи на питання про те, чи є у нього претензії до нинішньої редакційній політиці "РИА Новости", Кисельов заявив: "У мене немає претензій, тому що в нашій країні - свобода слова".

Кисельов вважає, що об’єктивності не існує. "Часто під гаслом об'єктивності ми викривлюємо картину і дивимося на свою країну як на чужу. Мені здається , що період ось цієї відстороненої , дистильованої журналістики - він закінчений. Я сам сповідував ці принципи , і ви можете легко знайти в інтернеті мої висловлювання . Але я прошу певну внутрішню еволюцію , яку можна було б описати крилатим англійським виразом : у людини, яка в юності не була бунтарем , немає серця , а у людини , яка не стала в зрілі роки консерватором, немає розуму", - сказав гендиректор "Россия сегодня".

«Якщо говорити про об'єктивність, то, я вважаю, немає жодного видання у світі, яке було б об'єктивним. CNN об'єктивно? Ні! Бі-бі-сі об'єктивно? Ні! Об'єктивність - це міф, який нам пропонують і нав'язують", - продовжив він.

Нагадаємо, що указом Путіна ліквідували інформагенцію «РИА Новости», створивши замість неї державне підприємство «Міжнародна інформаційна агенція «Россия сегодня», який очолив Дмитрій Кисельов.