Львівські регіонали погрожують розпуститися

Олег Баран, глава Львівського осередку Партії регіонів, засудив дії влади проти Євромайдану і підтримав колег, які вийшли з партії

Про це він повідомив у заяві, яку цитує прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

Львіські регіонали попередили центральну владу про те, що вони засуджують політику, "яка не відповідає інтересам українського народу", і в разі ігнорування вимог Євромайдану, уже найближчим часом у Львові відбудеться обласна конференція Партії регіонів, під час якої визначиться подальша доля львівської партійної організації. 

"На сьогодні ми бачимо, що необдумані дії як провладних, так і опозиційних політиків спонукали до хаосу та дали черговий старт можливому розколу України. Держави, яка з небаченими зусиллями 22-роки тому здобула незалежність. А сьогодні стоїть на розпутті. Країна не може зрушити з місця. Адже відчуває глибоку політичну кризу", - зазначено в заяві.

Представник львівських регіоналів зазначив, що дії влади, яка довела країну до революційної ситуації, можуть погано відзначитися на відносинах з Євросоюзом. 

"На жаль, у розрізі останніх подій на світовій арені ми виглядаємо не у найкращому світлі. Адже достатньо скомпроментували себе перед Європою як ненадійний партнер, у якого відсутня стала позиція та немає єдиного бачення економічних потреб", - йдеться у заяві. 

Також регіонал осудив небажання влади йти на поступки протестувальникам та закликав до діалогу. 

"Зі свого боку, вважаю серйозною помилкою керівництва держави не бажання бачити прагнення людей, які сьогодні вийшли на Майдан. Адже саме вони довели, що в Україні є потужне громадянське суспільство, з яким потрібно рахуватись. Вкотре закликаю усі сторони до діалогу: лише вгамувавши свої політичні амбіції та почувши людей, ми зможемо стати могутньою державою, яка є повноцінним членом європейської спільноти" – йдеться у заяві

"Зважаючи на останні події, з розумінням ставлюся до своїх однопартійців, які залишили лави партії. І хочу наголосити, що як член Партії регіонів і водночас галичанин, людина, яка любить свою землю, історію та країну, до останнього намагався і намагаюся вплинути на ситуацію, яка відбувається в державі. Щиро вірю в те, що Київ врешті-решт прислухається до колег з західної України", – наголосив Баран.

Нагадаємо, з фракції Партії регіонів офіційно вийшли Давид Жванія та Інна Богословська.