Студенти ЄС пікетуватимуть українські посольства сумними смайлами

Сьогодні вдень студенти більшості країн-членів ЄС у світі пікетуватимуть посольства України і вимагатимуть виконання вимог українських студентів

Студенти Європи передадуть посольствам України власноручно виготовлені круглі жовті смайлики із виразом суму, вимагаючи при цьому припинити переслідування активістів та покарати винних у побитті студентів, повідомила на сторінці у "Фейсбук" Фундація регіональних ініціатив.

У Києві студенти передадуть смайл та свої вимоги до Представництва ЄС в Україні.

На знак солідарності українські студенти сьогодні о 14:00 у всіх областях України вийдуть до консульств у своїх містах і передадуть консулам країн ЄС сині смайлики подяки за підтримку європейських прагнень України, а також вручать Звернення до урядів країн-членів ЄС із вимогами застосувати санкції до української влади.

Організаторами акції виступили студенти Євромайданів українських міст.

Нагадаємо, після спроб зачистити Майдан влада почала активно арештовувати його активістів. Так, у Луцьку було відкрите кримінальне провадження проти співкоординатора Євромайдану, голови організації "Національний Альянс" Майі Москвич. Раніше також у Івано-Франківсьу був побитий голова громадської організації "Фундація Регіональних Ініціатив", польовий командир Євромайдану Максим Кицюк.