У 2014-му столичний Палац спорту відремонтують за 200 млн. грн.

Київський Палац спорту закриють 8 січня 2014-го на капітальний ремонт, який обійдеться в 200 млн. грн.

Головну спортивну арену столиці готуватимуть до Євробаскету-2015, повідомляє “Сегодня”.

Після реконструкції, яку планують закінчити до кінця наступного року, Палац спорту кардинально зміниться. Фасад будівлі повністю буде скляним, навколо висадять газони, замінять бруківку. 

Головним нововведенням стануть 5 рядів “телескопічних трибун”, які будуть автоматично виїжджати перед основними трибунами під час концертів або спортивних турнірів.

“Частину стелі над спортивною ареною в аварійних місцях замінять на високоміцний пластик, сцену відремонтують, роздягальні на 2-му поверсі і баскетбольний тренувальний зал на 3-му переобладнують під євростандарти”, - запевняє в. о. директора ДП “Льодові арени” Володимир Шадрін. 

За його словами, на місці коментаторських кабінок на 4-му поверсі зроблять 10 скайбоксів (підвісні кабінки з місцями для глядачів всередині, невеликою барною стійкою і кухнею), чотири ліфти замінять на сучасні, встановлять підйомник для інвалідів.

Тим часом експерти непокояться, що закриття Палацу спорту, який вміщує 10 тис. глядачів, може негативно відбитися на проведенні спортивних і культурних заходів, запланованих у Києві на 2014 рік.

Зокрема, фінал Всесвітньої серії боксу повинен був відбутися в Києві у травні наступного року.