УДАР: Януковича можуть звинуватити в "злочинах проти людства"

Провокуючи масові конфлікти на двох "майданах" влада фактично вчиняє міжнародний злочин – злочин проти людства

Такі дії належать до юрисдикції Міжнародного кримінального суду, а отже, до всіх причетних, зокрема – вищих посадових осіб держави, може бути виданий міжнародний ордер на затримання, заявляють у партії "УДАР".

У партії нагадали, що влада заявила про свій намір провести 14-15 грудня на Європейські площі в Києві масовий мітинг на підтримку політики Президента Януковича.

"При цьому, планується влаштувати провокації, наприклад – атакувати "антимайдан" провокаторами-найманцями, обмотаними символікою ЄС і опозиційних партій. Наслідком цього мають стати зіткнення між двома "майданами", масштабні бійки, масові безпорядки та кровопролиття. В такий спосіб в Україні фактично цілеспрямовано організовується громадянська війна", – йдеться в заяві партії.

В "УДАРі" не виключають, що це має стати підставою для введення надзвичайного стану або просто виправданням для жорстокого силового розгону мирних мітингувальників. "Звертаємо увагу, що ескалацією конфлікту шляхом провокації сутичок між людьми влада фактично вчиняє міжнародний злочин – злочин проти людства, віднесений до юрисдикції Міжнародного кримінального суду. Тобто за такі дії передбачена відповідальність не тільки Кримінальним кодексом України, але й актами міжнародного права. Відповідно, і покарання за такий злочин буде справою не лише держави України, але й всієї світової спільноти", – наголошують "ударівці".