Опозиція: Спецпідрозділ "Альфа" готує провокації на Євромайдані

Бійці спецпідрозділу СБУ «Альфа» готують провокації на Євромайдані, щоб дискредитувати мирний характер протестів

Про це йдеться в заяві Штабу національного опору, оприлюдненому народним депутатом від «Батьківщини» Арсеном Аваковим у себе в блозі.

«Два підрозділи «Альфа» розквартировані в Києві в районі вулиці Червоноармійської та спецпідрозділи внутрішніх військ, що знаходяться на вулиці Мельникова, отримали команду переодягнутися в цивільну форму одягу, проникнути на територію Майдану Незалежності (та/або на т.з. «Антимайдан» в Маріїнському парку) і провокувати бійки і безлади, тим самим дискредитуючи мирний характер нашого протесту», - йдеться в заяві.

«Самоорганізовані загони територіальної оборони Майдану, отримали команду з цього моменту приступити до чергування в режимі особливої уваги. Закликаємо до уваги громадськість та засоби масової інформації! Закликаємо владу відкликати цю провокативну команду. За всі подібні дії або провокації рано чи пізно доведеться відповідати», - заявляють в штабі.

Всіх тих, хто перебуває на майдані, штаб просить «бути пильними і не допускати провокацій з дискредитації нашого мирного процесу».