У Житомирі регіонали пропонують заробити 1600 грн. за три дні на Антиєвромайдані

Житомирські регіонали вербують людей на провладний мітинг у столиці, пропонуючи заробити від 300 до 1600 грн.

Про купівлю учасників мітингу Партії регіонів масово повідомляють жителі міста, передає Житомир.info

"Завтра рано вранці з Житомира буде їхати багато автобусів на Київ, можна заробити 300 гривень за день або 1600 гривень, якщо поїхати на три доби", – розповів житомирянин.

Ще один житель Житомира каже, що деяким пропонують поїхати на три дні "сидіти в будівлі" з оплатою 400 гривень на день плюс 3-разове харчування.

Крім того, видання повідомляє про примусову участь працівників бюджетної сфери Житомирської області в провладних мітингах 14-15 грудня.

"Щойно подзвонили з Володарськ-Волинська Житомирської області – працівників райдержадміністрації та бюджетних установ примушують на вихідні виїхати в Київ на провладний мітинг. Хто відмовляється – погрожують звільненням", – розповів лідер житомирської організації ВО "Свобода" Сидір Кізін.

"В Житомирський штаб національного спротиву телефонують працівники Фонду соціального страхування з Радомишля. Люди жаліються, що від керівництва надійшов негласний ультимативний наказ 350 людям їхати на Київ. Працівників соцстраху змушують підтримати мітинг альтернативний Євромайдану, за що обіцяють 200 гривень, а у разі відмови – звільнення", – повідомляють місцеві опозиціонери.

За словами місцевих жителів, працівників облдержадміністрації зобов'язали їхати 15 грудня до Києва. 

Також повідомляється, що з Червоноармійського району на мітинг у Київ везуть безробітних: "пригрозили, що знімуть з обліку, якщо не поїдуть". За інформацією видання, платять по 200 грн. Централізовано закупили квитки на дизель до столиці, їдуть зранку 14 грудня.

"В смт. Баранівка до Києва за 400 грн. поїдуть прибиральниці з місцевих шкіл. Кажуть, що для людей, які отримують зарплату 900 гривень, це непоганий приробіток", – заявляють у виданні.