Біатлоністка Валя Семеренко виграла гонку переслідування на Кубку світу

У французькому Ансі, де сьогодні фінішує 3-й етап Кубка світу з біатлону, Валя Семеренко перший раз у кар’єрі піднялася на найвищу сходинку подіуму на змаганнях такого рівня

Успішний виступ українці пророчила її вигідна стартова позиція – на дистанцію вона пішла третьою з невеликим відставанням від лідера.

Головне за таких обставин було відстрілятися, з чим Валентина і впоралася. Один промах картини не зіпсував, оскільки головні суперниці теж промахувалися.

Та найцікавіше було перед фінішем, де Семеренко просто-таки по-гросмейстерськи – на підйомі – обійшла росіянку Ірину Старих.

Це вже третя нагорода Валі Семеренко на цьому етапі. Учора вона здобула бронзу у спринті, а в четвер – срібло в естафеті.

У загальному заліку Кубку світу Валентина піднялася з 6-ї позиції на четверту (208 очок), Олена Підгрушна – на 6-у (175), Юлія Джима залишилася на 7-й (174).

У Кубку націй (сюди йдуть всі очки, здобуті спортсменками, крім гонок переслідування і мас-старту) українська жіноча збірна посідає 1-е місце – 2520 пунктів. Позаду - Німеччина (2457) та Норвегія (2436).

Кубок світу. 3-й етап. Ансі (Франція). Жінки. Гонка переслідування. 10 км
1. Валя Семеренко (Україна) – 1 промах
2. Ірина Старих (Росія) - 0
3. Тіріл Екхофф (Норвегія) - 1
…10. Олена Підгрушна - 3
…12. Віта Семеренко - 1
…14. Юлія Джима - 2
…34. Наталія Бурдига - 5
…57. Марія Панфілова (усі – Україна) – 9

За годину медалі в гонці переслідування розіграють чоловіки.