Гриценко вимагає негайно відсторонити і арештувати Клюєва

Штаб національного спротиву вимагає негайно відсторонити секретаря РНБО Андрія Клюєва з подальшим його затриманням і арештом

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це на брифінгу заявив народний депутат Анатолій Гриценко.

«Президент має президент для спокою суспільства прийняти рішення про відсторонення Клюєва з наступним його допитом затриманням і арештом судом», - заявив Гриценко. 

«Саме ця людина координує все зло і все насилля проти Майдану», - додав він, пояснивши, що наразі Клюєв координує всі силові структури і «може впливати на свідків та знищувати докази».

Також Гриценко додав, що міністр оборони Павло Лебедєв теж має бути відсторонений, оскільки армія активно застосовується проти Євромайдану. «Усі сили та засоби колишнього МНС зараз підпорядковані Міноборони. І оборонне відомство виконує функції «забезпечення Тайожного майдану»

«Також нам відомо, що солдатів строкової служби перевдягають в міліцейську форму і використовують для завдань проти Майдану. З машин Міноборони знімають номери і використовують для блокування акцій протесту для знищення барикад. Нам відомо, що в цьому беруть участь перевдягнені офіцери з військової частини «Десна» При кожній частині є «смотрящі» з цивільних, які посуті керують збройними силами».

При цьому Гриценко зазначив, що поки що армію «не використовують для виконання бойових завдань»

«Ми провели мітинг під Міноборони за участі 7 тис. людей і попередили Лебедєва, що це злочинні накази. Якщо він не зупиниться під Міноборони буде 200 тис. людей, а це більше ніж армія», - підсумував Гриценко.