За фактами порушень у 94-у окрузі МВС відкрило справи

За фактами порушень на окрузі №94 відкрито кримінальне провадження. Якщо під час розслідування буде доведено, що ці порушення вплинули на результат голосування, тоді вони можуть бути оскажені, вважає голова Комітету виборців України Олександр Черненко

"Сам факт відкритя кримінального провадження поки не означає оскарження виборів. Побачимо, як буде йти розслідування. Крім того, ще триває підрахунок голосів, відповідно, результатів ще немає. Тобто, нема і підстав для того, щоб не визнавати вибори", - заявив Черненко "Обозревателю".

На його думку, загалом у Центрвиборчкому немає підстав не визнавати вибори на п'яти проблемних округах, повідомляє

"Ситуація була не проста як під час виборчої кампанії, так і в день голосування. Але якщо не буде несподіванок чи "бєспрєдєла" під час підрахунку голосів, то результати будуть визнані", - сказав Черненко.

За інформацією прес-служби МВС України, протягом дня надійшо понад 30 повідомлень про порушення виборчого законодавства на 94-у окрузі. Йдеться, зокраме, про спроби спостерігачів фотографувати списки виборців, намагання окремих осіб голосувати не за місцем реєстрацієї та ін. За фактами перешкоджання здійсненню виборчого права правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 157 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, соціологічна група "Рейтинг " не оприлюднила результатів екзіт-пола по округу №94

Соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила екзіт-поли результатів всіх проблемних округів за винятком округа №94 в Київській області, який входить в орбіту впливу керівника АП Сергія Льовочкіна. На ньому в 2012 році балотувалася Тетяна Засуха, а тепер владу представляє Руслан Бадаєв.

Крім того, раніше анонсувалося оприлюднення результатів екзіт-пола в окрузі № 94, а потім оприлюднення було скасоване, що може свідчити про те, що у провладного кандидата не все гаразд на окрузі. Цікаво, що "Рейтинг" в 3 з 4 інших округах віддав перемогу опозиціонерам і тільки креатура Льовочкіна Поплавський став преможцем за їх екзіт-полом.