Росія готується до війни в Арктиці

Генеральний штаб російської армії до середини наступного тижня має розробити проект документа, який регламентуватиме розгортання російської армії в Арктиці

Таку заяву зробив глава Міноборони РФ генерал армії Сергій Шойгу. "Генеральному штабу ... до 25 грудня 2013 розробити проект директивних вказівок щодо вдосконалення військової інфраструктури і розгортання військових частин в Арктиці ", - сказав він на селекторній нараді з керівним складом Збройних сил РФ, передає Росбалт.

Захід було присвячено реалізації доручень президента РФ Володимира Путіна, озвучених в посланні Федеральним зборам. Глава РФ заявив, зокрема, що Росія повинна володіти усіма важелями для захисту своєї безпеки та національних інтересів в Арктиці.

Про плани створення в 2014 році угруповання військ для захисту національних інтересів Росії в Арктиці Сергій Шойгу оголосив близько тижня тому. Вже почалося відновлення військової інфраструктури в арктичному регіоні. Зокрема, заплановано роботи з відновлення північних аеродромів - "Тіксі", "Нарьян- Мар", "Аликель", "Амдерма", "Анадир", "Рогачево", "Нагурський".

Нагадаємо, влада Канади заявила, що має намір звернутися в ООН з проханням закріпити за країною право більш як 1,2 мільйона квадратних кілометрів континентального шельфу в Атлантичному океані, а також на арктичні території аж до Північного полюса.