У Харкові піонери-євромайданівці подарували Азарову лопату

Харківські євромайданівці привітали прем´єр-міністра Миколу Азарова з днем народження і "провели на пенсію"

Перфоманс напередодні 66-го дня народження прем´єра влаштували троє молодих людей в образі піонерів, повідомляють "Коментарі".

Троє "піонерів" приготували для Азарова подарунки - українсько-російський словник, лопату і великий бант.

"Ми вважаємо, що Миколі Яновичу потрібно на пенсії зайнятися чимось корисним. Тому вирішили подарувати українсько-російський словник - оскільки він вважає, що українську вже вивчив, то тепер йому потрібно вчити російську, щоб він міг перевести свої цікаві українські вислови нормальною російською мовою. Завтра Азаров їде до Росії, і ми хочемо, щоб він там виступав нормальною російською мовою", – розповів один із учасників акції Олександр Чижов. 

"Лопата - це символічний подарунок. Микола Янович на одному з мітингів говорив, що нам нічим займатися, потрібно брати в руки лопати... Ми вирішили показати, що Миколі Яновичу на пенсії теж потрібно не просто лежати і читати книжки, а ще й час від часу працювати руками. А бант - дуже красива прикраса, піонерський хенд-мейд", – пояснив він.

Відповідаючи на питання, чому учасники перфомансу зображують піонерів, Чижов сказав: "Це минуле Миколи Яновича, ми передали йому привіт з того часу, в якому він виріс, і хочемо з усіма почестями відправити на пенсію".

Нагадаємо, завтра Азарову виповнюється 66 років. Сьогодні на Майдані відбувся флешмоб, під час якого на Хрещатику під Йолкою біля 1000 людей виклали фразу "66, Коля, чао". Також Еспресо.TV збирає привітання Азарову від українців на своїй сторінці у "Фейсбуці".