Усі скандальні переможці виборів - люди Клюєва

На трьох округах, де перемога провладних кандидатів не виглядає безперечною, в центрі скандалів опининяються креаттури секретаря РНБО Андрія Клюєва

Креатури влади перемагають в 4 проблемних округах і тільки лідерство Руслана Бадаєва в Київській області, яка занходиться під кураторством керівника АП Сергія Льовочкіна, виглядає безсумнівним. Бадаєв, за підрахунком майже 50% голосів, набирає майже 60%, тоді як його головний опонет, якого підтримує опозиція, Андрій Лозовий лише 20%. Нагадаємо, що тут влада застосувала стару тактику - зняла з реєстрації єдиного кандидата від опозиції Романюка.

Зовсім інша ситуація в інших проблемних округах - так, губернатор Миколаївщини Микола Круглов, після підрахунку майже 90% голосів, випереджає опозиціонера Аркадія Корнацького лише на 2,5%. Нагадаємо, що, у разі переїзду Круглова до парламенту, його місце найімовірніше посяде нардеп Володимир Наконечний, який є близьким до Клюєва. Саме про таку комбінацію Круглов домовлявся у Києві, коли зважився піти на вибори.   

Меньш ніж на 5% випереджає свого опонента від "Свободи" в столичному 223 окрузі Віктор Пилипишин, який має теплі стосунки з людиною Клюєва Володимиром Сівковичем. 

Михайло Поплавського, який тримає лідерство на Черкащині, теж можна віднести до "квоти Клюєва". На виборах його "вів" політолог близький до секретаря РНБО Євген Копатько.  

Отже, після скандалів на виборах з'являться додаткові приводи "демонізувати" Клюєва, якому на Банковій зараз шиють повну відповідальність за розгон Майдану. 

Нагадаємо, у неділю відбулися вибори у 5 проблемних округах і зараз йде підрахунок голосів

Також нагадаємо, що в суботу від посад були вісторонені заступник серетаря РНБО Володимир Сівкович та керівник КМДА Олександр Попов, яких підозрюють у порушенні конституційних прав громадян в ніч з 29 на 30 листопада в Києві на Майдані. Попов, який вважається креатурою Льовочкіна, все "валить" на Клюєва, що випливає з протоколів допитів, які потрапили у ЗМІ.