Комуністи знову передумали відправляти Азарова у відставку

Лідер КПУ Петро Симоненко несподівано запропонував Верховній Раді затвердити програму роботи уряду на 2014 рік, що передбачає мораторій на відставку протягом року

Ця заява йде врозріз з розгорнутою комуністами кампанією по збору підписів під проектом постанови за відставку Кабінету міністрів. У неділю опоненти уряду стверджували , що вже зібрали понад 200 підписів, пише «Коммерсантъ-Украина».

Різку зміну політичного курсу в Компартії пояснили туманно: «Ми не знаємо, під яким документом підписується опозиція. Якщо це питання буде поставлений серйозно, а не для якогось піару, то ми за нього проголосуємо. А прийняття програми уряду пов'язане з пропозиціями Компартії щодо виходу з економічної кризи», - заявив нардеп Олександр Голуб.

Нагадаємо, 3 грудня Верховна Рада не змогла відправити у відставку діючий уряд через відмову голосувати за відповідне рішення провладної більшості та комуністів. Згідно діючого законодавства повторно розглядати питання про відставку уряду парламент зможе лише з початком наступної сесії — у лютому 2014-го року.

15 грудня в опозиції заявили, що разом з комуністами зібрали 210 підписів під проектом постанови про відставку уряду Миколи Азарова.