Перша свердловина на Юзівському родовищі буде закладена наступного року

Компанія Shell розпочне роботи з видобутку сланцевого газу на Юзівській площі в першому півріччі 2014 року

Про це розповів Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков під час брифінгу в Харківській ОДА, повідомляє прес-служба відомства.

«Вже проведена екологічна експертиза угоди про розділ продукції, сам проект поки не був поданий на експертизу. Можу сказати, що він пройде повністю і суспільну, і державну експертизу, а при необхідності і міжнародну. Тільки коли ми зрозуміємо, що екологічні ризики зведені до мінімуму, компанія отримає дозвіл на початок робіт, але тільки геолого-розвідувальних», – сказав Міністр.

Олег Проскуряков підкреслив, що компанія Shell ще не починала розробку сланцевого газу. На пошуковій свердловині «Біляївська-400» йдуть роботи з гідророзриву пласта. Роботи проходять успішно. На родовище приїжджали громадські екологи та представники Міністерства – екологічної загрози немає.

«На Юзівському родовищі в першому півріччі 2014 року має бути закладена перша свердловина. Конкретні терміни залежать від часу, який забере проходження експертиз. В даний час ведуться роботи, спрямовані на те, щоб знайти оптимальне місце розташування для цієї свердловини», – додав Міністр екології та природних ресурсів України.

Нагадаємо, 2012 року Україна провела три конкурси на укладення угод про розподіл продукції: щодо Юзівської (Харківська та Донецька обл.), Олеської (Львівська та Івано-Франківська обл.) та Скіфської (глибоководний шельф Чорного моря) ділянок.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська компанія Chevron, Юзівської – англо-голландська Shell, Скіфської – консорціум на чолі з американською ExxonMobіl.