Тягнибок: Угода з Росією не вартує паперу, на якому її написано

Янукович підписав у Москві угоди, які йдуть усупереч національним інтересам держави

Про це на Майдані Незалежності сьогодні заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, передає прес-служба партії.

"Янукович продав нас, погодившись взяти в кредит 15 мільярдів під державні гарантії, а це означає, що кожен із нас муситиме віддавати Росії борг Януковича. Сьогодні він здав у ломбард агропромисловий комплекс, космічну, літако- і суднобудівну галузі", – зазначив політик.

"Отими московськими грошима він хоче латати дірки у б'юджеті. Після цього спадають на думку слова Бісмарка про те, що будь-яка угода з Росією не вартує навіть паперу, на якому її написано. Так само кажемо й про владу, яка за якісь таємні подачки розбазарює держмайно і віддає українців у довічне кріпацтво Москві", – сказав Тягнибок.

На думку свободівця, український президент мав би порушувати перед Кремлем питання про компенсацію заощаджень із врахуванням інфляції; повернення Україні частини золотовалютного фонду СССР, а також 1/16 діамантового запасу та приміщень совєтської імперії.

Також він нагадав, що переговори з владою можливі лише після задоволень вимог Майдану: звільнення патріотів, припинення кримінального переслідування активістів, відставка уряду. "Тільки після цього можемо говорити. А говорити ми будемо про нову Україну, нове виборче законодавство, вибори президента й парламенту, про підписання угоди з ЕС", – сказав Тягнибок.

Нагадаємо, сьогодні відбулися переговори між Януковичем і Путіним у Москві. Після цього було повідомлено про підписання додатків до газових контрактів зі зниженням ціни на газ для України до $268,5 за тис. кубометрів, а також про кредит на суму 15 млрд. для України.