Авіакомпанія "Амерікен Ейрлайнз" виплатить $135 млн. компенсацій за збитки внаслідок терактів 11 вересня

Авіакомпанія "Амерікен Ейрлайнз" погодилася виплатити компенсацію в розмірі $135 млн. брокерській фірмі "Кантор Фіцджеральд", яка втратила 658 співробітників під час терактів 11 вересня 2001 року

Офіс "Кантор Фіцджеральд" розташовувався на декількох поверхах однієї з веж Всесвітнього торгового центру, в яку врізався викрадений терористами літак "Амерікен Ейрлайнз", повідамляє ИТАР-ТАСС

Загалом на момент теракту в компанії працювали близько 1 тис. осіб.

Про досягнення угоди між "Кантор Фіцджеральд" і "Амерікен Ейрлайнз" оголосив 17 грудня нью-йоркський суддя Елвін Хеллерстайн. 

За його словами, ця домовленість ставить крапку в судових розглядах між авіакомпаніями і фірмами, співробітники яких загинули під час терактів 11 вересня.

У позові, поданому "Кантор Фітцджеральд", стверджувалося, що відповідальність за захоплення літака, а, отже, і за загибель людей повинна нести "Амерікен Ейрлайнз". Авіакомпанія, в свою чергу, заявляла, що у неї не було ніякої можливості запобігти проникненню злочинців на борт.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року була здійснена серія терактів на території США. Зокрема зловмисники захопили літаки, один з яких зруйнував вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру у Нью-Йорку. 

Жертвами теракту в стали майже 3 тис. осіб.