Азаров хоче грошей і від Євросоюзу

Попри підписані вчора угоди з Росією, уряд хоче продовжувати співпрацю з ЄС по кількох програмах фінансування і допомоги

"Наш Уряд в плановому режимі продовжить системну роботу з європейською інтеграцією... Це практичні кроки по співробітництву з ЄС. Таку кропітку роботу урядових структур в умовах постійно зростаючої глобальної конкуренції не замінять ніякі майданні гасла і резолюції", - заявив на засіданні уряду 18 грудня прем'єр Микола Азаров.

За його словами, сьогодні Уряд дає "зелене світло" для підписання п'яти угод між Урядом України і ЄС. Зокрема, Рамкової угоди про підтримку угод між Україною та ЄС, спрямованих на запровадження інституційних реформ у рамках програми "Східне партнерство"; програми "Місцевий розвиток", орієнтованої на громадськість.

За словами Азарова, йдеться і про Програму підтримки України щодо управління міграційними процесами та надання притулку, в межах якої буде реалізовано три проекти, спрямованих на посилення інституційної спроможності та ефективності роботи Державної міграційної служби, покращення її матеріально-технічних та інфраструктурних можливостей.

Також прем'єр назвав щорічні програми співробітництва Європейського союзу з Україною щодо дій з ядерної безпеки, продовження підтримки реалізації Енергетичної стратегії України, яка передбачає зменшення забруднення навколишнього середовища теплоенергетичними установками, поліпшення якості нафтопродуктів і впровадження системи контролю якості з метою запровадження стандартів Євро-4, Євро-5, а  також підвищення енергетичної безпеки.