Азаров похвалився, що завдяки Путіну за рік зарплата вчителів зросте на 600 грн.

Прем'єр хвалиться, що в нього мінімальна зарплата буде більшою ніж у Тимошенко у кризовий 2009 рік

"Рішення, прийняті вчора, дозволили Уряду розробити реалістичний і збалансований проект державного бюджету... Це, напевно, найважчий з 19-ти бюджетів, у прийнятті яких я брав участь", - заявив Микола Азаров у своєму вступному слові на засіданні Кабміну 18 грудня. 

За його словами, мінімальна заробітна плата наступного року буде підвищуватися в три етапи: з 1 січня, з 1 липня і з 1 жовтня. Вона буде майже в 2 рази більша, ніж отримували громадяни в 2009 році.

Розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки також збільшуватиметься в три етапи, це буде на 18% більше, ніж в грудні 2013 року. У підсумку середньомісячна заробітна плата на кінець 2014 року, наприклад, дільничного лікаря-терапевта вищої категорії зросте на 602 грн. проти грудня 2013 року, фельдшера -  на 401 грн., вчителя вищої категорії - на 602 грн., старшого наукового співробітника - на 748 грн.

Для студентів-відмінників уряд планує збільшити на 70-120 грн. стипендії. 

Вперше в проекті бюджету на 2014 р. передбачені 400 млн, грн, місцевим бюджетам на додаткові виплати медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги. "625 млн. грн. ми виділяємо на придбання машин швидкої допомоги, 300 млн. грн. – на забезпечення служби швидкої медичної допомоги медикаментами та виробами медичного призначення. На продовження реформи системи охорони здоров'я передбачено додатково 700 млн. грн., з яких 300 млн. грн. – для заохочення медичних працівників, що надають первинну медичну допомогу за обсяг та якість виконаної роботи", - повідомив Азаров.

Також 1 млрд. грн. виділяється на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт та придбання обладнання високоспеціалізованих медичних закладів.

Державні капітальні видатки збільшено порівняно з 2013 роком на 2 млрд. грн. Крім того, на реалізацію Державної програми активізації економіки передбачено надання державних гарантій в обсязі 50 млрд. грн.

За словами Азарова, уряд пропонує на наступний рік скоротити на 1% податок на прибуток.