Екс-керівник “Укрспецекспорту”: ФСБ візьме під контроль українську оборонку

Росіяни зроблять все, аби український військово-промисловий комплекс не розвивався

Про це екс-керівник “Укрспецекспорту” Сергій Бондарчук заявив на брифінгу в Штабі національного спротиву, передає кореспондент ЕспресоTV.

За його словами, Росія докладе максимум зусиль, щоб заблокувати співпрацю України із західними підприємствами оборонної промисловості. Адже за останні п'ять років є чимало позитивних прикладів у такому співробітництві. 

Так само не мають перспектив і проекти, які обговорювалися, щодо співпраці у сфері ВПК з росіянами, тому що ми конкуренти, переконаний Бондарчук. 

Він також додав, що тепер виникає необхідність сертифікації тих українських заводв, які будуть модернізувати чи ремонтувати техніку для Росії. І багато вітчизняних підприємств уже стикнулося с проблемами цієї сертифікації.

Одна з головних умов її проведення - згода, яку повинна дати Федеральна служба безпеки (ФСБ). "Це говорить про те, що або це неможливо, тому що треба змінювати законодавство РФ, або через деякий час ми будемо мати емісарів ФСБ, які будуть сидіти на наших підприємствах”, - вважає колишній керівник “Укрспецекспорту”.