Комунальники збираються знищити копію київської "йолки" в Одесі

В Одесі з’явилася копія "йолки" з київського Майдану Незалежності

В акції на Думській площі взяло участь півтори сотні городян, а керував процесом Євромиколай, повідомили в ефірі телеканалу "Україна". 

"Буквально післязавтра моє свято, але одеситів я вирішив раніше відвідати, щоб допомогти їм прикрасити ялинку на київський манер. Ось київська ялинка вона найкраща в світі", - розповів активіст.

За дійством з вікна спостерігали чиновники мерії. Стверджують, що вже завтра майданівську символіку знімуть комунальники. 

"Звичайно ж, свято в місті відбудеться, ялинка буде встановлена, не дивіться на всі спроби це свято зірвати", - заявив Олег Бриндак, в.о. міського голови Одеси.

Нагадаємо, в Києві тривають акції протесту з 21 листопада. Акції непокори стали наслідком прийняття рішення урядом Азарова призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Ситуація в країні загострилася після жорстокого побиття мітингувальників на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада. Правоохоронці запевнили, що розігнали мітинг через те, що протестувальники не дають можливості комунальникам встановлювати новорічну ялинку. 

Жорстокість силовиків викликала нову хвилю обурення серед українців. 1 грудня в центрі Києва відбулося Народне віче, учасниками якого стали сотні тисяч українців. Під час акції було захоплено ряд адміністративних будівель, зокремі і "йолку" як головний стратегічний об'єкт Януковича. 

Мітингувальники прикрасили каркас ялинки прапорами України та партійною символікою та поставили під нею свою охорону.