Мирослав Маринович: Чимало «радикальних патріотів» виявилися слугами КГБ

Як зазначив дисидент Мирослав Маринович, у радянських таборах існувало правило, «найбільше кричить той, хто служить КГБ, бо він має повне поле для діяльності і тому не боїться».

У програмі Антона Борковського «Студія Захід» за 11 грудня багаторічний в’язень радянських таборів Мирослав Маринович, аналізуючи ситуацію з нагнітанням радикалізму, пояснив: 

«Для мене важливо ось що. Правило, про яке ми знали ще в таборах: якщо «найбільшим патріотом» є той, хто найбільше кричить, - то найбільше кричить той, хто служить КГБ. Тому що він має повне поле для діяльності. Він не боїться, бо знає, що за ним плече КГБ. Так само і тут, - треба дуже обережно ставитись до тих, хто сьогодні вигукує найрадикальніші гасла. Дуже часто серед них може бути просто елементарний, добре законспірований провокатор. В історії України було чимало випадків, коли потім виявлялось, що такі радикальні патріоти виявлялися слугами КГБ».

Розмову з Мирославом Мариновчием у «Студії Захід» на Espreso.TV можна переглянути за посиланням http://www.youtube.com/watch?v=VZStOBROOPc