Араб вирішив обміняти дочку на мільйон "лайків" у "Фейсбуці"

Житель Ємену вирішив взяти за дочку віртуальний викуп замість справжніх грошей

Зараз сторінка, на якій громадянин республіки Ємен Салем Айаш розмістив свої вірші, зібрала вже 30 тис. «лайків», повідомляє газета «Сегодня»

Деякі користувачі соціальної мережі засудили рішення Айаш за те, що він хоче домогтися слави за рахунок своєї дочки. Інші підтримали чоловіка, підкресливши, що його вчинок знову приверне увагу людей до теми весільних викупів, яку в сучасному суспільстві вважають проблемою.

За словами батька нареченої, він вирішив взяти за свою дочку «віртуальний викуп», оскільки розуміє, як важко молодим людям віддавати за своїх коханих реальні гроші. При цьому він зазначив, що готовий знизити початкову кількість «лайків», якщо побачить, як наречений його дочки намагається виконати поставлену умову.

У жовтні 2013 єменські неодружені чоловіки влаштували демонстрацію з вимогою знизити розмір викупу. Вони хотіли, щоб старше покоління дозволило їм одружуватися, віддаючи за майбутню дружину суму, еквівалент якої не перевищував би тисячі доларів, тоді як батьки наречених вимагали за своїх дочок не менше двох з половиною тисяч.