Путін: Кисельов патріот, тому має займатися пропагандою

Державною пропагандою повинні займатися патріотично налаштовані люди

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, передає "Лента.ру".

Така заява прозвучала у відповідь на питання журналіста Bloomberg, чи не шкодить іміджу Росії призначення на пост генерального директора міжнародного агентства "Росія сьогодні" Дмитра Кисельова, відомого своїми різкими антизахідними висловлюваннями.

Путін зазначив при цьому, що на чолі приватних ЗМІ повинні стояти люди, що розділяють позиції, на яких стоять їхні читачі Порівнянням цих позицій керівництво країни має керуватися при прийнятті рішень, заявив президент.

Нагадаємо, про створення агентства "Росія сьогодні", яке захищатиме інтереси російської влади за кордоном, було оголошено 9 грудня. Тоді ж Володимир Путін підписав указ про призначення Кисельова керівником агентства. "Росія сьогодні" буде створена на базі агентства "РИА Новости" і радіостанції "Голос Росії", які повинні бути ліквідовані протягом трьох місяців. Комісію з ліквідації РІА Новости також очолив Дмитро Кисельов. 

Після призначення Кисельова керівником агентства "РИА Новости" у Києві відбувся студентський пікет під стінами українського офісу проти програми Кисельова, яка однобоко висвітлює події на Майдані і перекручує факти.