Бразильці вимагають прихистити Сноудена

Десятки жителів Бразилії вийшли в четвер на демонстрацію в бразильському місті Сан-Паулу з вимогою надати політичний притулок екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену

Учасники акції вдягли на себе маски з обличчям Сноудена і дійшли до місця, де в той момент знаходилася на одному із заходів президент країни Ділма Руссефф у супроводі своїх міністрів, повідомляє "РИА-Ноовсти"

Маніфестанти несли в руках плакати "Ділма, привітайте Сноудена!".

Нагадаємо, Сноуден написав відкритого народу і владі Бразилії, в якому він зазначив, що був вражений різкою критикою діяльності американських спецслужб і шпигунства з боку США, висловленої бразильським урядом. Сноуден пообіцяв співпрацювати із владою Бразилії у подальшому викритті шпигунської діяльності АНБ США, якщо йому нададуть постійний притулок у Бразилії. Проте в цьому проханні йому було відмовлено.

Викривальні матеріали про діяльність американських спецслужб проти Бразилії стали причиною охолодження у відносинах між двома країнами. Глава бразильської держави з трибуни Генасамблеї ООН виступила з різким засудженням подібної шпигунської діяльності. Бразилія висунула ініціативу створити механізми цивільного контролю над інтернетом, щоб подбати про безпеку його користувачів, не обмежуючи їх прав на вільний доступ до ресурсів світової мережі.