Партнер Ходорковського Платон Лебєдєв не проситиме помилування у Путіна

Колишній діловий партнер Михайла Ходорковського та екс-керівник МЕНАТЕПу Платон Лебєдєв не має наміру просити президента про помилування

Про це повідомив адвокат Лебєдєва Олексій Мірошниченко після зустрічі з ним в колонії в Архангельській області, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Про помилування він не сказав нічого. Головною темою, яку ми сьогодні обговорювали з моїм підзахисним, було подання скарги на ім'я голови Верховного суду РФ на вирок і наступні судові рішення". 

Як повідомляло ЕспресоTV, сьогодні президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування колишнього керівника компанії ЮКОС Михайла Ходорковського. Його разом з Платоном Лебєдєвим у травні 2005 року по першій кримінальній справі Міщанським судом Москви були засуджені до 9 років позбавлення волі за шахрайство і ухилення від сплати податків. Згодом додалася друга справа - за розкрадання і легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом. Після кількох переглядів і оскаржень, внаслідок яких змінювався темрімн покарання, у підсумку Лебєдєв повинен був вийти на волю у травні 2014 року, а Ходорковський - у серпні цього ж року.