Мирослав Маринович: у плані Кремля розкол України

Як зазначив дисидент Мирослав Маринович, Кремль реалізовуватиме сценарій «розколу» України. Для Кремля краще мати східноукраїнську синицю в руці, ніж загальноукраїнського журавля в небі.

У програмі «Студія Захід» за 11 грудня багаторічний в’язень радянських таборів Мирослав Маринович, коментуючи тезу Антона Борковського, мовляв частина учасників політичного  процесу в Україні вперто не бачить, наскільки Путін  вдало виставляє пастки, зазначив: 

«Так, все йде відповідно до плану Кремля. Він просто ставить галочки, чи це реалізувалось чи ні. Чому важливо бути в Європі!? Не тому що я ідеалізую Європу, сподіваючись, що нас облагоденствують й ми будемо жити як британці. А тому, що в ЄС мають правила, відповідно до яких ми можемо впорядкувати своє життя».

Коментуючи заувагу Антона Борковського про те, що зараз активно впроваджують ідею, мовляв східна Україна не надається до цивілізування, й навпаки на сході України лунають заклики, що бандерівців треба було вбивати, Мирослав Маринович наголосив: 

«Це черговий запис у плані Кремля, у плані Путіна. Там є пункт довести Україну до розколу. Сама ідея про розкол України, про те, щоб віддати захід України Польщі циркулює вже не знати скільки років. Це версія, на яку вже давно пристали у Кремлі і просто тупо її реалізовують: краще мати східноукраїнську синицю в руці,  ніж загальноукраїнського журавля в небі».

Розмову з Мирославом Мариновчием у «Студії Захід» на Espreso.TV можна переглянути за посиланням http://www.youtube.com/watch?v=VZStOBROOPc