У Південному Судані вбили трьох миротворців ООН

При нападі на базу місії ООН в Акобо в Південному Судані, загинули троє миротворців з Індії

Про загибель індійських миротворців повідомив посол Індії в ООН Асока Мукерджі. Всього на базі в момент атаки перебувало 43 індійські миротворці, шість поліцейських радників ООН, двоє цивільних співробітників місії, а також 32 місцеві жителі, що належать до племені дінка і ховалися на базі, повідомляє Lenta.ru.

За словами представника ООН Фархана Хака, зв'язок з базою в Акобо втрачений, тому інформації про долю людей, які там немає. За даними ЗМІ, 40 індійських миротворців покинули базу після того, як нападники прорвали оборону. 32 мирні жителі з племені дінка, за словами Хака, були «мішенню цієї атаки». 

Нагадаємо, збройний конфлікт у Південному Судані почався в столиці держави Джубі в ніч на 16 грудня. За словами президента країни Сальви Кііра, прихильники колишнього віце-президента Рієка Мачара зробили спробу військового перевороту. З часом протистояння поширилося і на інші частини країни. З початку конфлікту загинули щонайменше 500 чоловік. В аеропорту Джуби відкрито табір ООН для біженців, де розміщуються понад 20 тисяч осіб. 

Обстановка в Південному Судані загострилась в липні 2013 року, коли Кіір, представник племені дінка, влаштував в уряді масштабні перестановки, в результаті яких в керівництві країною практично не залишилося представників конкуруючого племені Нуер. Звільнено був і Рієкою Мачара, що належить до цього племені.