Харківський Євромайдан вирішив перейменувати вулицю Леніна на вулицю Леннона

Харківський Євромайдан у неділю, 22 грудня, перейменує вулицю Леніна на вулицю Леннона

Таку заяву зробили харківські активісти Євромайдану.

"Відповідаючи на закиди про недопустимість вандалізму й руйнівництва, а також ідучи назустріч ідеям консолідації українського суспільства на грунті любові та взаємоповаги, харківський Євромайдан виступає з конструктивною та творчою пропозицією — перейменувати проспект В.І. Леніна на проспект Джона Леннона", – повідомили активісти.

"Сподіваємось, запропонована ініціатива знайде підтримку серед представників харківської громади, місцевого керівництва, в робочих колективах та навчальних закладах, поєднуючи часто несумісні ідеологічні та світоглядні вектори й пропонуючи компромісні шляхи формування регіональної культурної політики", – йдеться у заяві.

"Джон Вінстон Леннон, як і В.І. Ленін, ніколи не був у Харкові. Але це не є перешкодою на шляху вшанування харків'янами його внеску у світову музичну культуру", – нагадали харків’яни.

Концерт та урочисте перейменування відбудеться в неділю, 22 грудня 2013 року, на Харківському Євромайдані.

Нагадаємо, Джон Вінстон Леннон (1940-1980) — британський рок-музикант, співак, поет, композитор, один із засновників та учасник гурту The Beatles. Автор багатьох пісень, зокрема Revolution, Imagine та Give Peace a Chance.