Киянам передали Вифлеємський вогонь миру

Сьогодні кияни зустріли Вифлеємський вогонь миру і дружби

Офіційна передача українськими пластунами Вифлеємського вогню миру відбулася о 12.00 на Володимирській горі біля пам'ятника князю Володимиру Великому, передає УНІАН

В акції взяли участь близько 50 киян і гостей столиці. 

Як повідомили організатори церемонії, о 15:00 відбудеться передача вогню в Національний музей «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні». Крім того, вогонь буде рознесено в лікарні, церкви, а також, вогонь буде передано учасникам акції протесту на Євромайдані. 

«Після церемонії пластуни і скаути намагатимуться рознести вогонь до максимальної кількості церков, лікарень, сирітських будинків, аби кожен міг відчути дух Різдва. Також о 17.00 ми передамо вогонь громаді на Майдані», - сказав один із пластунів.

Нагадаємо, 17 грудня українські пластуни одержали Вифлеємський вогонь миру на польському кордоні, після чого передали його активістам львівського Євромайдану.

Вифлеємський вогонь миру - це міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є розповсюдження символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була запроваджена в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домівкою.