Янукович летить до Москви обговорювати створення ЄврАзЕС

МЗС Росії сподівається, що Євразійський економічний союз буде створений на початку 2015 року. Це питання обговорюватиметься наступного тижня у Москві за участі президента України Віктора Януковича

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії, статс-секретар Григорій Карасін під час свого виступу на зустрічі з учасниками науково-освітнього проекту "Діалог в ім'я майбутнього – 2013", передає ИТАР-ТАСС.

Карасін нагадав, що зараз ведуться переговори спрямовані на створення до січня 2015 року Євразійського економічного союзу. "Впевнені, що ми цієї мети досягнемо", – вважає дипломат.

За словами заступника голови МЗС Росії, Москва виступає "за те, щоб інтеграційні вітри ніколи не протидіяли один одному". Як зазначив Карасін, вже "кілька років Росія прагне до того, щоб зміцнити і поглибити євразійську інтеграцію".

Представник дипвідомства повідомив, що на початку наступного тижня в Москві відбудеться Вища євразійський рада, в якій візьмуть участь президенти України, Білорусії і Казахстану.

"На цій зустрічі будуть підведені підсумки роботи Ради за рік і намічені подальші заходи щодо просування вперед нашого інтеграційного процесу. Це буде дуже важлива зустріч", – сказав Карасін, зазначивши, що на зустріч запрошені президенти інших держав, зокрема, Вірменії та Киргизії.

"Наш курс зводиться до того, щоб інтеграційні процеси взаємно доповнювали один одного, жодним чином не суперечили один одному, що часто роблять наші колеги в Брюсселі, говорячи про те, що, скажімо, асоціація тої чи іншої держави, чи то Вірменії, чи то Грузії і Молдови, з ЄС автоматично означає, що ні в яку іншу інтеграційну організацію ця держава вступити не може", – сказав Карасін.

Нагадаємо, на думку експертів, перед виборами 2015 року від Януковича вимагатимуть вступити в Євразійський Союз.