В Москві готові знову дружити з Грузією

Росія готова до відновлення дипломатичних відносин із Грузією

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії, статс-секретар Григорій Карасін, передає ИТАР-ТАСС.

За його словами, "дипломатичні відносини між Росією і Грузією поки не відновлені, хоча ми до цього готові". Карасін зазначив, що в переговорах між двома країнами, зокрема, "є відомий прогрес" у роботі у візовому напрямку. "Робота тут просувається", – підкреслив він.

"Ми повинні просуватися, щоб режим поїздок між громадянами двох країн був максимально вільним, – зазначив дипломат. – Ми займемося цим із подвоєною енергією. Але не будемо передбачати темпів цієї роботи".

"Відносини Росії і Грузії зараз перебувають на правильному треку", – підкреслив Карасін. За його словами, переговори між Росією і Грузією ведуться за різними напрямками, але вони не зачіпають Абхазію і Південну Осетію. "Тут позиції двох сторін розходяться в основі", –підкреслив заступник міністра закордонних справ Росії.

На його думку, однією з важливих тем переговорів є проблема транспортних перевезень. Карасін нагадав, що зараз "існують чартерні рейси між низкою міст Грузії та Росії, зокрема, Москвою, Санкт -Петербургом, Тбілісі, Кутаїсі, Єкатеринбургом".

"Прагнемо перевести ці рейси на регулярну основу, – зазначив дипломат. – Ця робота рухається до завершення".

За словами заступника голови МЗС РФ , "за рік відносини між Росією і Грузією стали більш зрозумілими". Він зазначив, що зараз, після зміни керівництва Грузії, ставлення Росії до цієї країни "повертається в нормальне русло".