Запорізький Євромайдан вимагає відставки мера, попиваючи чай з медом

У Запоріжжі народне Віче на підтримку київського Евромайдана зібрало близько 3 тисяч городян

Запорізький майдан зібрав під стінами Запорізької облдержадміністрації близько 3 тис. місцевих жителів, повідомляє «Інтерфакс-Україна»

Акція пройшла під девізом "Запоріжжя - прокидайся", "Бери диван - йди на Майдан". Активісти мітингу принесли на площі символічний домашній диван, "для земляків, які звикли до домашнього комфорту".

Багатотисячний мітинг зігрівався гарячим чаєм і кавою з величезного самовара, а також медом - подарунками від місцевих підприємців. Як зазначили учасники мітингу, запорожці, що вимагають імпічменту президента і люстрації української та місцевої влади "будуть боротися до повної перемоги, тому майдан і в майбутньому буде для них головною зброєю боротьби за праве діло".

Запорожці привітали рішення Народного віча на Євромайдані у Києві про створення всеукраїнської організації Народне об'єднання "Майдан" - "як головного голосу народу, який змусить чути себе нині діючу владу". Також, учасники запорізького Майдану вітали делегацію місцевої дитячої організації пластунів, яка сьогодні привезла зі столичного Майдану на запорізький майдан благодатний вогонь.

Учасники акції запалили лампадки та свічки зі священним вогнем, щоб рознести його по домівках. Після мітингу учасники акції вже традиційною ходою вирушили по проспекту Леніна від облдержадміністрації до будівлі мерії з гаслами "Запоріжжя прокидайся", "Слава Україні".

На мітингу біля будівлі запорізького міськвиконкому учасники акції вимагали відставки міського голови Олександра Сіна.