Амністована учасниця Pussy Riot не хоче йти із в'язниці

Засуджена учасниця скандальної панк-групи Pussy Riot Марія Альохіна, яку найближчим часом мають випустити за амністією, не хоче покидати колонію

Дівчина побоюється за долю інших ув'язнених, які підтримували там з нею контакт, повідомляє телеканал «Дождь», посилаючись на слова подруги Алехиної Таїсії Полякової.

Альохіна вважає, що після її звільнення частині ув'язнених може загрожувати небезпеки з боку адміністрації виправної установи, оскільки деяким із них уже погрожували.

Учасниця панк-групи цікавилася у подруги, чи існують «легальні способи» уникнути амністії. Проте це неможливо, тому Альохіна збирається звернутися в Громадську спостережну комісію, щоб мати можливість слідкувати за долею подруг.

Крім того, Полякова підкреслила, що її подруга не збирається порушувати режим колонії, щоб потрапити в штрафний ізолятор і тим самим відкласти звільнення.

Нагадаємо, учасниці феміністської панк-групи Pussy Riot опинилися у в'язниці після проведення акції "Богородице, Путіна прожени!", здійсненої в одному з храмів Москви у 2012 році. 

17 грудня парламент Росії одноголосно прийняла у першому читанні проект постанови про оголошення амністії на честь 20-річчя конституції. За різними оцінками, амністія торкнеться до 4 тис. осіб. Зокрема, уже вийшов на свободу колишній нафтовий магнат Михайло Ходорковський.