Бойко: Україна все ще хоче грошей МВФ

Незважаючи на "Московські угоди", Україні потрібен кредит від МВФ

Про це заявив віце-прем'єр Юрій Бойко в ефірі каналу 1+1.

"Кредит з МВФ нам, безумовно, потрібен, оскільки він надається на вигідних умовах ... Ми будемо далі працювати з Фондом", - зазначив чиновник.

При цьому він підтвердив позицію уряду, що вимоги МВФ підвищити тарифи на газ для населення і зробити плаваючим курс гривні залишаються неприйнятними для України.

Бойко також повідомив , що українська сторона пропонувала Росії варіанти двостороннього консорціуму з управління української газотранспортної системи або спільне володіння ГТС.

"Була принципова позиція президента Януковича - ми готові на будь-яку модель співпраці з РФ, але паритетно, на братських засадах: консорціум - 50 на 50, власність ГТС - 50 на 50... На жаль, ми не отримали чіткого сигналу з боку російських колег , що вони готові на таку модель", - зазначив він.

Ще віце-прем'єр розповів, що підписані в Росії домовленості в газовій сфері стосувалися тільки ціни на цей енергоносій.

"Пункт ("бери або плати") залишився, але ми попередили наших колег, що економіка не витримує і ми будемо зменшувати закупівлю газу ... У нас не готувалися зміни за обсягами, вони стосувалися тільки зниження вартості", - зазначив він.

Нагадаємо, у п'ятницю, коментуючи результати переговорів Віктора Януковича у Москві, прем'єр Микола Азаров заявив, що Україна більше не потребує грошей МВФ.