Київрада збирається ділити залишки бюджетних грошей, - Андрієвський

Опозиція вірить, що на завтрашньому засіданні Київрада розподілятиме субвенцію, хоча й має питання до легітимності та місця проведення сесії

"Це той випадок, коли офіційне пояснення співпадає з реальної потребою. Сесія Київради щорічно збирається напередодні Нового року, аби вирішити питання перерозподілу державної субвенції", - повідомив ЕспресоTV народний депутат Дмитро Андрієвський (фракція ВО "Батьківщина"), який раніше багато років був депутатом Київради. 

Андрієвський нагадав, що повноваження цієї Київради вже давно завершились. "Але легітимність та місце проведення сесії Київради - це вже інші питання", - зазначив нардеп.

Як повідомляло ЕспресоTV, секретар Київради Галина Герега збирається завтра провести засідання Київради у приміщенні Солом'янської райдержадміністрації. Герега наголосила, що Київраду терміново скликають заради вирішення бюджетних питань, приведення деяких нормативних актів у відповідність до змін у законодавстві та прийняття звернення депутатів Київради до киян. Секретар пояснила, що зміни до бюджету та Програми економічного і соціального розвитку Києва на 2013 рік стосуються виділення  130,0 млн. грн на заробітні плати працівникам бюджетних установ. Ці гроші місто отримало у вигляді дотації з державного бюджету. 58,1 млн. грн депутати планують спрямувати на виплату надбавок працівникам закладів освіти та охорони здоров’я.