Опозиція погрожує Герезі долею Попова, якщо не відкличе позовів проти Майдану

На завтрашній сесії Київської міської ради "Батьківщина" вимагатиме від Галини Гереги відкликати позови проти Євромайдану

Про це заявив голова столичної «Батьківщини», народний  депутат Юрій Одарченко, передає прес-служба партії

За його словами, ухвали судів за позовами Гереги насьогодні є єдиними можливими правовими підставами для застосовування сили проти мирних протестувальників, які перебувають у приміщенні Київської міської ради та на Хрещатику.  

«За позовами Київради наразі відкрито кілька судових проваджень та винесені ухвали, на підставі яких правоохоронні органи мають можливість здійснювати напади на учасників мирних акцій протесту на  Майдані Незалежності та у будівлі КМДА. Ми вимагаємо від Гереги взяти нарешті відповідальність на себе і зупинити можливе кровопролиття – поставити свій підпис під заявами до суду щодо припинення судових справ проти учасників Євромайдану» - заявив Одарченко.

Він також  наголосив на тому, що у випадку, якщо проти Майдану буде застосовано силу, в.о. міського голови, секретар Київради Герега може повторити долю Попова, оскільки правоохоронці будуть діяти саме на підставі поданих нею документів.       

Сесія Київської міської ради призначена на 24 грудня 2013 р.

Нагадаємо, що у грудні цього року Шевченківський районний суд міста Києва виніс ухвалу за позовом  Київської міської ради, якою заборонено будь-яким особам крім співробітників Київради та КМДА користуватися у будь-який спосіб будівлею КМДА.

Також, у грудні цього року Печерський районний суд міста Києва виніс ухвалу за позовом Київської міської ради до КМПО «ВО «Батьківщина», Віталія Кличка та ряду інших громадян щодо усунення перешкод у користуванні майном, якою заборонив вчиняти будь-які дії, направлені на блокування вулиць та проїзду транспорту у центральній частині міста. Утім, розгляд справи було відкладено на кінець січня 2014 року.