Рибак визнав, що влада брехала народу

Голова Верховної Ради Волидимир Рибак пропонує серйозно корегувати усю системи комунікації влади з народом, щоб зробити її «правдивою та переконливою»

Про це спікер написав у статті для «Голосу України», передає прес-служба Партії регіонів.

«Вона (система комунікації) має стати, нарешті, відвертою, правдивою та переконливою», - зазначив Рибак. 

Також спікер вважає, що «реальним поштовхом для виступів молоді на майдані фактично послужило нерозуміння населенням дій влади, його невиправдано завищені владою очікування, що, мовляв, уже завтра будемо жити «як європейці».

«На жаль, ми не змогли представити населенню ясну та зрозумілу картину переваг та ризиків на шляху до інтеграції нашої економіки до ЄС. Якщо бути відвертим, чимала, а може, й головна провина у цій інформаційній плутанині належить передусім парламентським полум’яним «златоустам». Саме Верховна Рада як головний політичний дискусійний майданчик мала б стати центром серйозної та обґрунтованої розмови з виборцями та з громадянським суспільством про реальності політичної асоціації України з Євросоюзом, перспективні виграші та потенційні втрати економіки від укладення угоди про глибоку зону вільної торгівлі з ЄС. Замість цього, з парламентської трибуни місяцями тривали лобістські заклики та популістські заклинання про нашу «природну європейськість», - зазначив Рибак.