Толоконнікову з Pussy Riot звільнили вслід за Альохіною

Друга учасниця панк-групи Pussy Riot - Надія Толоконникова - була відпущена за амністією через кілька годин після Марії Альохіної. Останній місяць ув'язнення вона провела в красноярської лікарні

„Надя на волі", - написав у мікроблозі групи "Війна" в Twitter чоловік Толоконникової Петро Верзилов .

Вранці в понеділок Верзилов розповів, що ГУ ФСВП обіцяв випустити учасницю Pussy Riot в 10 годині ранку за московським часом. Однак про вручення Толоконниковой документів про амністію представник місцевої прокуратури повідомила лише чотири години потому.

Толоконникова потрапила під амністію не як матір неповнолітньої дитини, а як засуджена за статтею "хуліганство", повідомляє ВВС.

Марія Альохіна, що вийшла в понеділок вранці з колонії в Нижньому Новгороді, вже заявила про своє бажання відправитися в Красноярський край, щоб зустрітися з Толоконніковою.

За словами Альохіної, учасниці Pussy Riot планують зайнятися правозахисною діяльністю .

У серпні 2012 року суд засудив трьох учасниць групи Pussy Riot - Надію Толоконникову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевич - до двох років позбавлення волі за панк-молебень " Богородиця, Путіна прожени" в храмі Христа Спасителя.

У жовтні минулого року Мосміськсуд змінив вирок щодо Самуцевич на умовний термін, так як вона не брала безпосередньої участі у виступі групи.

Минулого тижня Дума одноголосно схвалила проект президентської амністії, приуроченої до 20-річчя конституції Росії .

Вона поширюється в тому числі на засуджених та обвинувачених за статтями "масові заворушення" і "хуліганство".

Таким чином, під амністію потрапляють не тільки учасниці групи Pussy Riot, але і члени екіпажу " Арктік Санрайз" і деякі учасники " болотної" ​​справи.

Амністія, втім, не торкнеться більшості з 12 " в'язнів Болотної", обвинувачених в організації масових заворушень і застосуванні насильства щодо представників влади.