Американець сяде на рік через відео на YouTube про Арабські Емірати

Громадянин США засуджено сьогодні Судом державної безпеки Абу-Дабі до року в'язниці і штрафу в $2,7 тис. за нанесення шкоди національному престижу Об'єднаних Арабських Еміратів

Шеззан Кассім і ще сім громадян США, Канади, Великої Британії, Індії і ОАЕ були визнані винними у справі про розміщення на інтернет-порталі YouTube скандального відео-ролика, що висміює спосіб життя молоді в еміраті Дубай, повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на місцеві ЗМІ.

Безпрецедентний за суворістю вирок був винесений після восьми місяців розслідування. Незважаючи на тиск з боку держдепартаменту США, суд ухвалив вилучити відео-ролик, а також депортувати з ОАЕ трьох громадян США, Канади і Великобританії, які отримали умовні терміни ув'язнення. Головний же фігурант справи, 29-річний американець, і ще четверо засуджених найближчим часом будуть поміщені у в'язницю в околицях Абу-Дабі.

Шеззан Кассім був заарештований в квітні 2013 року. Він і його друзі поширили в мережі пародійне відео, яке висміювало прагнення їхніх еміратських однолітків наслідувати західній реп-культурі. Підставою для подальшого затримання став образливий тон 19-хвилинного ролика. Родичі Кассіма заявили про те, що його дії не можна сприймати серйозно, і це є "невдалим жартом". Проте в представників влади Арабських Еміратів не оцінили такого гумору.