Амністовані Pussy Riot зустрілися в Красноярську

Учасниця групи Pussy Riot Марія Альохіна, звільнена за амністією у Нижньому Новгороді, прилетіла до Красноярська з Москви, щоб обговорити майбутню правозахисну діяльність з Надією Толоконніковою

Як повідомляється в мікроблозі арт-групи "Війна" в Twitter, в аеропорту Альохіну зустріла інша амністувати учасниця панк-групи Надія Толоконнікова .

Альохіна та Толоконнікова пробудуть в Красноярську ще день-два, розповів чоловік Надії Толоконнікової Петро Верзілов .

За його словами, в Красноярськ прилетів і Денис Синяков, який працював фотографом на судні "Грінпіс" "Арктік Санрайз" .

Толоконникова і Альохіна пробудуть в Красноярську ще два дні. "Вони обговорять за цей час правозахисний проект, про який заявляли напередодні після звільнення", - повідомив Верзилов .

Він додав, що 27 грудня дівчата проведуть прес -конференцію в Москві.

Нагадаємо, напередодні на свободу вийшли обидві учасниці Pussy Riot - Надія Толоконнікова і Марія Альохіна . 17 серпня 2012 вони були визнані винними за ч. 2 статті 213 КПК РФ і засуджені кожна до двох років тюремного ув'язнення в колонії загального режиму за панк - молебень " Богородице, Путіна прожени" в храмі Христа Спасителя. Вони обидві отримали відмову як у перегляді справи, так і у звільненні по УДО, але були звільнені в рамках амністії, приуроченої до 20-річчя Конституції. При цьому відомо, що Альохіна була звільнена як засуджена за хуліганство, а не як мати малолітньої дитини .