Бондаренко: Балачок опозиціонерів на Майдані вистачить на 10 років в'язниці

Депутат Партії регіонів Олена Бондаренко вважає, що представники опозиції за заклики до насильства під час виступів на мітингах уже претендують на 10-річне ув’язнення

Про це вона заявила в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Навіть заяви, згідно з нашим Кримінальним кодексом, які переступають закон, можуть тягнути років на 10. Якщо навіть врахувати, що наговорили опозиціонери на всіх майданах одразу, я вам скажу, років на 10 (в'язниці) наговорили", - сказала Бондаренко.

"Стаття 109 - заклики до насильницького повалення влади - до 5 років. Стаття 279 - блокування транспортних комунікацій; 293 - групове порушення громадського порядку; 294 - масові заворушення; 295 - заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку; та 341 - захоплення державних будівель", - перерахувала вона.

Вона також підкреслила, що ці всі статті з Кримінального Кодексу, а не з Адміністративного. І зазначила, що опозиціонери мають відповісти перед законом, як це відбувається в будь-якій демократичній державі. 

"Не плутайте мирні зібрання з мирними захопленнями будівель, мирними бійками, мирним вандалізмом... Це все було, це все є, і за кожним фактом відкрито справу правоохоронними органами" , - додала "регіоналка".